divendres, 6 de novembre del 2009

El cafè fa anar al senyor Roca??


Després de discutir-ho amb algú fa poc, m’he proposat mirar un poc per la xarxa, potser no hi havia coses molt tècniques, però bueenooo. La pregunta és: el cafè realment fa anar al lavabo?? La qüestió és que a mi un cop em va anar bé, però el què no sé és si era pel cafè, que no en prenc mai, o bé la por d’haver-me de posar una lavativa!! A més la digestió dura 4h i no crec que el cafè sigui tant ràpid com per expulsar de seguida tot el què hi ha als intestins... així que aquestes són les conclusions que he tret, no sé si del tot encertades:


1- No, el cafè no és laxant.

2- De bon matí quan tu entres algo a l’estomac hi ha el què es diu reflex gastronòmic que el què fa (interpreto) és “buidar” els intestins ja que es preparar-se per a una nova ingestió de menjar.

3- Si es tenen uns hàbits i cada matí el cos s’acostuma a defecar, doncs sempre intentarà fer-ho.

4- Es veu que després de menjar, tant si ens agrada el cafè, o ens seiem a esmorzar, o fumem, o algo per l’estil això ens ajuda a calmar i per tant a relaxar els músculs dels intestins i anar a veure al senyor Roca!!
És per això que a algú li podria passar si veu una lleteta calenta, o un suc de taronja, unes herbes...

5- També he llegit que la cafeina és excitant i que activa el sistema parasimpàtic (actua afavorint el restabliment i l'economia de les energies, com procurar una digestió eficaç) el què provoca un major moviment perisaltic. Se suposa que depèn de com siguis de sensible a la cafeina pots activar més el parasimpàtic o no.

total, crec que a la fi, i com a conclusió, que també hi entra molt la influència del què pensem, de la preparació del cos (sigui el què sigui el què hi fem entrar), els hàbits, la predisposició, la relaxació/estres... així que crec que tenia raó, no crec que sigui el cafè el què ens fa anar al lavabo!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Tardor al Pallars