dijous, 19 d’agost del 2010

Les batudes de gall fer!!

Doncs ja s'ha acabat la temporada de batudes de gall fer. Durant l'agost, de dimarts a divendres, de 7 del matí a... alguna hora del migdia hem estat fent el recompte de gallines, polls i galls fers que aixecàvem tot caminant a través del bosc. (la 1a foto no es meva, impossible, la 2 sí, el gall Boig del Gerber!!)
De veure, veure, he vist com 5 gallines bé, un poll i mig entrevist algun gall. He "après" a diferenciar plomes de gall fer, de femella, de rapinyaires, de gaig... Fins i tot crec que sé més cants d'ocells!!A part de veure i diferenciar com s'alçaven tudons, corrien porcs senglars, cérvols, daines (un d'enorme avui), cabirols, llebres, una serp, ratolins de bosc... I anant camp a través, sentir la increible sensació de les teranyines a la cara!! Grans tresors de la vida al bosc com banyes de cérvol o cabirol!!
Grans formiguers!!

Grans paisatges del Pallars, diferents boscos (pi negre, roig, fagedes, avets...) i sobretot un munt de professionals (biolegs, forestals, agents rurals, ambientòlegs, educadors ambientals...) que en saben un munt i amb els que a part d'aprendre i fer recomptes, m'ho he passat molt bé!!
L'estiu que ve... repetim!!

Tardor al Pallars