diumenge, 28 de febrer del 2010

Guerra de les malvines

La gran pregunta era: perquè tants cartells reclamant que les Malvines són Argentines??

Doncs bé, perquè Argentina segueix reclamant-les com a propies després d'haver perdut la guerra contra Gran Bretanya. Bàsicament el conflicte va ser a les Illes Malvines, Georgies Sud i Sandwich del Sud (això pot ser un nom d'una illa???!!!), entre el 2 d'abril i el 14 de juny del 1982.
El 1833 les va "conquerir" Gran Bretanya i malgrat que Argentina es va haver de rendir en les dues ocasions... les segueix reclamant com a part de Terra del Foc.

Va ser una guerra, com totes, amb moltes baixes, però sobretot d'argentins, i una guerra en les que s'evidencia el poder d'una gran potència com G.B. La flota de submarins, la rellevància del míssil, els ultra modern avions de guerra... Tot va "contribuir" a veure com fer millor la guerra deixant més de 900 persones mortes en menys de 3 mesos.

Un senyal més que et fa reflexionar el perquè d'una guerra: alguns diran que era una reclamació històrica, alguns que era per desviar l'atenció cap a un altre lloc per la crisi política i econòmica...

Tot plegat i després de 27 anys... deixant empremtes greus:

Perquè hi ha ex-soldats reclamant ser reconeguts i no oblidats a la Plaça de Mayo??


Hi ha tot de combatents que van participar en missions coma veterans, custodiant la Patagonia i la "Tierra del Fuego" i que encara són reconeguts com a "falsos excombatents"!!
En realitat esperen ser reconeguts com a veterants amb un projecte de llei que no acaba d'avançar...

Des de la meva sencilla visió... crec que no els hi va sortir molt a compte a la població argentina la guerra!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Tardor al Pallars